Koorleden Login

Enkel koorleden hebben toegang tot dit gedeelte van de site.

Na zijn basisopleiding in de Geraardsbergse muziekacademie studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, behaalde er diverse diploma’s (o.a. van piano bij J. Brouwers) en het eindgetuigschrift Hogere Muziekanalyse bij André Laporte. Verder verruimde hij zijn visie met de cursussen contrapunt en fuga.

marc

Bij Hélène Luyten kreeg hij de smaak van het begeleiden te pakken en deed intussen heel wat ervaring op als begeleider van instrumentale en vooral vocale solisten (Ute Treckel-Burckhardt). Hij is pianist-begeleider en leraar piano aan de academies van Geraardsbergen, Ninove, Lede en St.-Pieters-Woluwe, eveneens actief bij het ensemble ‘Voca Lisa’ (dir. Herman Engels) als bas, repetitor en gastdirigent, en freelance korist bij het Vlaams Radio Koor (chefdir. Johan Duijck).

Sinds 1996 profileert hij zich ook als dirigent, o.a. van het koor ‘Deur Tsinghen Blyde’ (O.-Vlaanderen /Vl.-Brabant), waarmee hij in het recente verleden al meerdere kwaliteitsvolle concerten gaf - Requiem van M. Duruflé, J.G.Rheinbergers’ Stabat Mater, Rossini’s Petite Messe solennelle en Orffs’ Carmina Burana - en gerenommeerde soli aantrok zoals Lucienne Van Deyck, Catherine Vandevelde, Dr.Joris Verdin, Noëlle Schepens, Evelyne Bohen, Conor Biggs, Robert Luts, Bruno De Jonghe, ….. telkens ondersteund door professionele instrumentalisten uit de beste Belgische orkesten.

In 2002 dirigeerde hij het Stabat Mater van A.Dvorak voor soli, symfonisch koor en orkest, het Magnificat van Vivaldi en Oratorio de Noël van C.Saint-Saëns, dat heruitgevoerd werd in december 2004. Het voorbije jaar werden concerten gegeven met muziek voor de passietijd, gaande van Purcell tot Franck, met ondersteuning van enkele strijkers en continuo (waaronder Monique Laperre - celliste en Kris Van Severen – altviolist, beide bij het V.R.O.)

Op 18 en 19 november 2006 dirigeerde hij, tijdens het jubileumconcert in de St.-Machariuskerk te Nederboelare, samen uitgevoerd met het orkest Slovak Sinfonietta (Zilina-Slovakije) de "Messa di Gloria" (G. Puccini) en "Te Deum" (G. Bizet), beide werken voor groot symfonisch koor en orkest met vocale soli.

Ook in de verre toekomst zijn er reeds enkele producties/concerten gepland, o.a. met minder gekend werk van eerder hedendaagse meesters uit de muziekliteratuur.  

Samen met zijn koorbestuur staat hij vaak in voor de organisatie en coördinatie van deze niet alledaagse producties. Op die manier brengt hij ook minder bekende werken van befaamde componisten naar het publiek toe, zowel in zijn regio als er buiten.